Travkupongen

När man spelar på trav kan det se lite olika ut beroende på vilken typ av lopp man spelar på. Men det man ska tippa på är vilka placeringar i loppen som hästarna får och vilka hästar som blir strukna i de olika loppen. Spelar du på till exempel V75 går det till ungefär så här;

Du tippar vilka ekipage som ska vinna i sju stycken avdelningar, du kan även tippa två reserver i varje avdelning. Då markerar du de två hästarna med ett enkelt streck i reservrutan på din tipskupong. Se även till att markera vilken av de två reservhästarna som ska gå in som ”förste reserv”, L för lägsta nummer respektive H för högsta nummer. Om du inte väljer två reserver på din kupong eller om fler än två hästar stryks ur loppet, gäller den förutbestämda turordningen som alltid finns under varje avdelning i V75-programmet.

Du kan även spela på så kallade system, då markerar du ditt val i fältet där man ska markera antal system du vill spela. Du kan välja mellan att spela på 2, 5, 10, 20, 50 och 100 system. Egentligen kan man säga att det går att vinna på tre olika sätt på V75, antingen genom sju, sex eller fem rätt. Om man skulle vara så tursam att man fått sju rätt betyder det oftast att du även har ett par rader med fem och sex rätt också. Skulle det vara så att ingen spelare på ett lopp har fått sju rätt flyttas vinstpengarna för sju rätt vidare till nästa V75 och blir till en jackpot. Du kan vinna mer på v75, om du väljer att bara tippa för en sjurättsvinst till exempel – en så kallad V7, har du chansen att vinna 2,5 gånger utdelningen på 7 rätt. Den enda nackdelen med en sådan satsning är att du då inte kan vinna på rader med fem eller sex rätt.

När du spelar på V75 gör du det hos ett ATG-ombud, du kan även spela direkt på banan eller på nätet. Oftast kan du tippa på ett lopp fram tills spelstoppet som brukar vara klockan 14.00 på tävlingsdagen. Vill man titta på loppen på TV går det att göra varje tävlingsdag på TV4 klockan 18.00 och visas då i ett kortare sammandrag. Dessutom kan du alltid följa loppen live på ATG’s hemsida.