Tipskupongen

När man spelar på olika fotbollsmatcher och ligor är det tipskupongen som gäller. Här tippar du vilket resultat det kommer att bli i de olika matcherna. Vilka matcher som finns med på kupongen beror på vilken typ av tipsspel du har valt att spela. Tipskupongen var förr en fysisk kupong som man bara kunde hämta hos ett spelombud. Idag hittar du tipskuponger digitalt på Svenska spels hemsida. Här kommer vi att presentera lite kort om några av de olika som Svenska spel erbjuder.

Stryktipset

Stryktipset har funnits ända sedan 1934 i Sverige, namnet härstammar från den tid i början då man skulle stryka ett streck över det lag man trodde skulle förlora på kupongen. I början var det 12 rätt som gällde men sedan 1969 är det tretton matcher och således 13 rätt som ger full pott. På Stryktipset är det främst lag från Sverige och England som man tippar på. Det var Svenska spel som introducerade Stryktipset i Sverige och det är fortfarande dem som ger ut detta spel.

Spela hemma eller hos ombud

Det är inte svårt att tippa på Stryktipset. Du fyller i en spelkupong, antingen hos ett spelombud eller på internet. Du tippar ett, kryss, två precis som i andra tipsspel utan konstigheter. Tippar du en etta betyder det att du tror på hemmaseger, tippar du ett kryss betyder det att du tror att det blir oavgjort och tippar du en tvåa betyder det att du tror att det blir bortaseger. Målet är att tippa tio rätt av tretton matcher, få har lyckats med alla tretton. Men självklart är det så att ju fler matcher du tippar rätt på, desto mer pengar kan du vinna. Det finns även möjlighet att ”gardera” sina matcher. Det innebär att man kan tippa 1X eller X2 i en match. Det innebär att man får rätt om det blir det ena eller andra resultatet. Man kan också helgardera med 1X2, det kostar mer pengar, men kan vara värt att lägga på osäkra matcher.

Måltipset

Detta är en annan form av tipsspel från Svenska spel där man använder en spelkupong. Måltipset lanserades 1983, och har varit ett stadigt och populärt spel. Här ska du tippa vilka åtta av de trettio matcherna som finns på kupongen som du tror kommer att bli de målrikaste. Om du ska vinna den största vinsten krävs det att du tippar alla åtta rätt, det går att vinna med färre rätt men då är vinsterna också mindre. Om ingen spelare vunnit på åtta rätt går den högsta vinsten vidare till nästkommande vecka och blir en jackpot.

Topptipset

Detta tipsspel utgörs av de första åtta matcherna på Stryktipset, det är till för dig som satsar på att ha åtta rätt. Du tippar ett, kryss, två precis som i andra tipsspel utan några konstigheter. Det kan verka lite konstigt att spela två gånger, först Stryktipset och sedan en till kupong för topptipset. Men det är både roligt och värt det, med topptipset kan du vinna flera tusenlappar på en enda satsad krona. Detta spel är ett av de senaste som Svenska spel har lanserat, det kom 2007 och fungerar som ett slags tilläggsspel till Stryktipset och Europatipset.

Europatipset

Hette från början ”Italienska stryktipset” och lanserades 1993. Detta spel fungerar precis som Stryktipset. Man tippar 1, X eller 2 på 13 matcher, och det är vinst om man har 10 eller fler rätt. Från början så var det bara italienska matcher, men efterhand så har det utvecklats till att vara både italienska, tyska och spanska matcher. Eftersom Stryktipset i normala fall bara erbjuder engelska och svenska matcher så har Europatipset varit en populär produkt för de som gillar övrig europeisk fotboll. Vill man ha reda på vinster och resultat i Europatipset, så kan man med en enkel sökning hitta detta på flera olika sajter på nätet.