Lottokupongen

Lotto är ett spel som även det ges ut av Svenska spel, här gäller det att pricka in de sju rätta numren av trettiofem möjliga. Om du som spelar skulle lyckas vara ensam om att pricka in sju rätt vinner du garanterat en miljon kronor minimum!

Om det nu skulle vara så att ingen vinner med sju rätt i en Lottodragning går de pengarna vidare till en jackpot, det vill säga att vinstpotten flyttar med till nästa dragning. Vinner ingen då heller så kommer den att plussas på och flyttas vidare till nästa och så vidare. Alltså kan vissa jackpots bli väldigt stora. När dragningen skett av de sju numren så dras ytterligare fyra stycken tilläggsnummer. Har du som spelare då sex av den första dragningens nummer och ett av tilläggsnumren, hamnar du i en vinstgrupp som kallas 6+1 rätt.

Kostnaden för att spela på Lotto är tre kronor per dragning. du som spelar kan välja mellan att vara med i Lotto 1 eller både Lotto 1 och 2. Plus att du kan välja om du vill vara med i dragningen för Lördagslotto, Onsdagslotto, eller båda dragningarna. Om du väljer att spela hos ett av ombuden för Svenska spel måste du lämna in minst två spelfält på din kupong. Men spelar du Lotto på Internet via Svenska spels hemsida så räcker det med ett.

Vill du som spelar göra det väldigt enkelt och bekvämt för dig så finns det möjlighet att köpa något som de kallar för ett ”färdigt spel”. Då väljer man mellan ”Liten Lotto” och ”Stor Lotto”. Väljer du ”Liten Lotto” består den av fem ifyllda rader på Lotto samt en rad på Joker, kostnaden för en ”Liten Lotto” är 40 kronor. Om du köper den stora för 100 kronor får du femton rader på Lotto och en rad på Joker.

Det som alla Lottospelare är med och tävlar om när de spelat Joker för ett minimibelopp på tio kronor är Drömvinsten. Den är den allra största spelvinst som finns i Sverige, alltså förlorar du inget på att spela Lotto med Joker.